26 mei 2024

Schuilt er een verborgen held in jou?

G4S

Schuilt er een verborgen held in jou? Of heb jij nog geen speciaal momentje meegemaakt? In dit geval spreek ik over het redden van een ander persoon die in nood is. Wanneer iemand namelijk in het water valt, dan is het vanzelfsprekend dat er actie wordt ondernomen toch? Voor enkele weken geleden liep ik samen met mijn partner langs het water. Op een gegeven moment hoorde wij mensen om hulp roepen. Dan schrik je eventjes flink, maar al vrij snel ga je zoeken waar het vandaan komt. Op dat moment zagen wij een wat oudere dame in het water liggen onder haar eigen fiets. Zij kon niet meer op haar eigen kracht onder de fiets vandaan komen.

Schuilt er een verborgen held in jou?Hierdoor bedachten wij ons geen moment en zijn het water ingesprongen om deze vrouw te helpen. Gelukkig heeft zij, behalve een nat pak, er niks aan overgehouden en hebben wij haar naar huis gebracht. De fiets achterop de auto gehangen zodat zij hier niet voor terug hoefde te komen.

Schuilt er een verborgen held in jou wanneer je helpt?

Nog geen dag later stond er opeens iemand voor de deur met een flinke bos bloemen. Dit ter bedankje dat wij deze vrouw uit het water hebben geholpen. Nadat ons dit was overkomen hebben wij ervoor gekozen om een cursus te volgen. Hierdoor kunnen wij bij meerdere ongelukken of iets dergelijks assistentie verlenen. Het belangrijkste van allemaal blijft toch echt het feit dat dit een ieder kan overkomen. Ongeacht of dat jij op weg bent naar het werk of dat jij boodschappen aan het doen bent. Zelf vind ik het echt prettig om te weten wat ik moet doen zodra er iets is gebeurd. Ik raad het dan ook iedereen aan om een cursus of training te gaan volgen! Zo weet jij erg goed wat er te doen staat indien dit noodzakelijk is om te gebruiken.

Schuilt er een verborgen held in jou?