23 mei 2022

Suede leren handschoenen

Wanneer de wintermaanden weer opkomen, is dat het perfecte moment om in de winkels eens rond te kijken. Veel winkels komen op dit moment met de wintercollectie ut, waarbij u vaak een stijlvol paar suede leren handschoenen kunt vinden. Een paar van deze suede leren handschoenen passen al snel bij verschillende outfits en kunnen een wat simpele outfit een stuk laten opbloeien. Suède handschoenen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Van een warm of koud bruine kleur tot bordeauxrood en zwart. Een enkele keer zien we zelf kobaltblauwe of pastelroze versies langskomen. Wanneer handschoenen niets voor u zijn, bestaan er zelfs wanten van het suède materiaal.

Waarom Suede?

Suède is een vorm van leer, dat gemaakt wordt van de onderste laag van de dierenhuid. Hierdoor is het niet zo duurzaam als de meeste soorten, maar wel een stuk zachter. Ideaal voor een set suede leren handschoenen dus! Suede leren handschoenen zijn warm, en de structuur van het suede geeft een velour achtig effect.

Origineel werd suede leer alleen gebruikt voor handschoenen, maar tegenwoordig is het overal terug te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoenen en tassen. Een groot voordeel van leer is niet alleen dat het er stijlvol uitziet, maar dat het bij goed onderhoud ook ontzettend lang meegaat. Dit betekend goed voor de look en de portemonnee dus.

Blue suede shoes

Dat suede tegenwoordig gebruikt wordt voor allerlei zaken zoals schoenen, is ook terug te zien in het bekende nummer “Blue Suede Shoes” van Carl Perkins. Dit nummer was geïnspireerd door een koppel dat bij een show aanwezig was. Hier was de jongen in kwestie meer geïnteresseerd in het netjes houden van zijn suède schoenen, dan het meisje waarmee hij was te vriend houden.

Het nummer is later nog verkozen tot een van de 500 nummers die Rock en Roll geschapen hebben tot wat het nu is. Ook is een versie ervan op plek 95 gekomen in de lijst van beste nummers aller tijden. Ik kan me voorstellen dat nadat dit nummer door Elvis Presley werd uitgebracht, de populariteit van het suède materiaal sterk omhoog ging.