22 juli 2024

Basketbal op Instagram

Een van de bekendste sporten van de wereld en dan vooral in de Verenigde Staten; Basketbal. Een sport die zich vanuit Amerika langzamerhand heeft verplaatst naar ook Europa en Azië. Michael Jordan, Stephen Curry, Lebron James en Kevin Durrant worden gezien als een van de beste basketbalspelers in de historie. Ook naast het basketbal zijn ze betrokken bij meerdere marketingdeals waarbij ze een merk promoten of de sport. Hoe zorg je er nou voor dat je basketbal op de kaart zet ook buiten Amerika? Dit is de perfecte combinatie met social media, en dan in het bijzonder Instagram!

Waarom Instagram? 

Instagram is een onderdeel van de social media platformen. De afgelopen jaren heeft het zich flink ontwikkeld en staat nu hoog aangeschreven als platform. Mensen kunnen een foto of video delen met anderen, vervolgens liken en deze kan uiteindelijk weer gedeeld worden met anderen. Waarom juist Instagram en basketbal een goede combinatie is, heeft te maken met marketingstrategie. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden, de perfecte gedachte voor Instagram. Wanneer een basketballer een foto erop zet kan dit als extra stimulans gezien worden. Wanneer mensen een foto van een bepaald product zien en dit bevalt hun, gaan ze hierbij verder kijken. Ze worden aangetrokken tot het product. Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk meer omzet binnenhalen. 
 

Waarom chatkracht? 

Chatkracht dient hierbij als ondersteunende factor voor de bedrijven die hun werk meer willen uitbesteden. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!