18 april 2024

Boekhouder in Schiedam, goed voor jouw administratie

boekhouder schiedam

Wellicht ben je al een tijdje op zoek naar een goede boekhouder in Schiedam die je kan helpen met je persoonlijke- of bedrijfs administratie. Het is hierbij belangrijk om met enkele elementen rekening te houden voor je met een boekhouder in zee gaat. In dit artikel gaan we in op de vragen die je jezelf moet stellen voor je een boekhouder in Schiedam kiest. Er zijn namelijk verscheidene zaken die goed geregeld of besproken moeten zijn voor je op een goede en efficiënte manier met elkaar kunt gaan werken. 

Boekhouder in Schiedam, de diensten

Natuurlijk is het eerst belangrijk om een goed beeld te hebben van de diensten die jij van de boekhouder in Schiedam verwacht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een boekhouder die enkel je persoonlijke administratie bijhoudt, of een boekhouder die je aangifte doet, of ben je zelfs op zoek naar een boekhouder die jouw gehele bedrijfsadministratie voor je op kan pakken? De reden dat je dit moet weten voor je gaat zoeken naar een goede boekhouder, is dat dit grote impact heeft op wie je kiest en welke prijs je kunt verwachten. Zodra je een beeld hebt van wat je van de boekhouder in Schiedam verwacht, kun je gaan zoeken naar bedrijven die deze diensten verzorgen. Via het internet kun je gemakkelijk een lijst maken van boekhouders in je buurt die de diensten bieden die jij nodig hebt. 

Boekhouder in Schiedam, de prijzen

Een tweede stap is om te kijken naar de gemiddelde prijzen van de boekhouder in Schiedam. Hierbij heb je te maken met de schaal waarop het bedrijf opereert en natuurlijk de kennis en ervaring van de boekhouder. Het is in de meeste gevallen slim om een afspraak te maken met een boekhouder die de diensten aanbiedt die jij nodig hebt. Hierdoor kun je namelijk bespreken wat je verwacht en natuurlijk wat de kosten gaan zijn. Hierbij is het belangrijk dat je de verschillende uurtarieven van de boekhouder bespreekt. Soms zijn er verschillende uurtarieven voor verschillende werkzaamheden. Zo kun algemene financiële administratie goedkoper zijn dan salarisadministratie. Ook kunnen prijzen enorm verschillen wanneer de boekhouder bij jou langs komt of wanneer jij bij de boekhouder langs gaat. Het is dan ook een goed idee om alle verschillende tarieven van de boekhouder te bespreken. 

Boekhouder of accountant?

Er is soms wat verwarring over het verschil tussen een boekhouder en een accountant. Echter Is het verschil simpel uit te leggen. Een boekhouder is iemand die jouw algemene administratie bijhoudt. Deze persoon heeft geen bevoegdheden en hoeft ook geen specifieke financiële diploma’s te hebben. Een accountant is iemand die bevoegd is om je op fiscaal niveau te adviseren en die verscheidene certificaten heeft moeten behalen om deze naam te mogen gebruiken. De uurprijs van een accountant ligt dan ook vaak hoger dan die van een boekhouder. Het is dan ook belangrijk om een beeld te hebben van wie je nodig hebt. Zoek je een boekhouder of een accountant? Bij grotere administratiekantoren heb je vaak allerlei boekhouders, fiscalisten en accountants bij elkaar zitten. Hierdoor kun je dan ook gemakkelijk gebruik maken van de verschillende expertises. 

Kijk voor een boekhouder of accountant in Vlaardingen op www.whadministraties.nl.