18 april 2024

Check of je bedrijfsnaam al bestaat!

Wil je een nieuw bedrijf opstarten? Of heb je dat al? Een nieuw bedrijf heeft natuurlijk een goede naam nodig zodat men het onthoud en naar je toe komt in plaats van naar de concurrent. Maar je wilt natuurlijk ook een unieke bedrijfsnaam, een die je weet te onderscheiden van je concurrenten. Dat niet alleen, als een bedrijfsnaam al bestaat en je treed toch met die bedrijfsnaam de markt op dan heb je kans op dat je inbreuk maakt op een ouder merkrecht of een oudere handelsnaam. Dat wil je echt niet! Bestaat je bedrijfsnaam al? Je kan je bedrijfsnaam checken met Onel. 

Check je bedrijfsnaam online

Grote kans dat als je een bedrijfsnaam op internet invult en als die bestaat dat die dan naar voren komt op internet. Bijna alles staat tegenwoordig wel op Google of Yahoo of iets dergelijks. Maar pas op! Niet alles staat op internet. Het geeft niet volledige zekerheid dat als je een bedrijfsnaam niet ziet op interent dat die dan ook niet bestaat. Of dat een naam al wel bestaat maar nog niet op internet staat. Ook voor advies hierover kan je terecht bij Onel. 

Check je bedrijfsnaam met Onel

Onel vertelt je of de bedrijfsnaam beschikbaar is om te gebruiken en wat je moet dan als die naam al in gebruik is. Onel maakt gebruik van verschillende onderzoekmethoden om de bedrijfsnaam te checken: merkonderzoek, handelsnaamonderzoek en kijken naar gevolgen van inbreuk. 

Kortom, check je bedrijfsnaam bij Onel om te kijken of de naam beschikbaar is of niet en wat je moet doen als dat wel al zo is. Alleen het internet af gaan voldoet niet en geeft geen 100% zekerheid dat je bedrijfsnaam beschikbaar is. Onel geeft die 100% zekerheid wel.