19 juni 2024

Een Congreslocatie: overal ter wereld, maar vooral in Nederland

Nederland is een welvarend land, dat hebben we mede te danken aan een rijke geschiedenis. Maar ook vandaag de dag zorgen de mensen ervoor dat we een welvarend land hebben. Zeker nu de economie weer aantrekt, gaat het steeds weer beter. En dat geldt dan ook voor het zakenleven en de congressen die daarbij horen. Nieuwe congreslocaties worden ontwikkeld en oude congreslocaties worden onder handen genomen om weer mee te gaan met de tijd.

Congreslocaties in de wereld

Nederland is niet het enige land met vele congreslocaties. Ook andere landen in de wereld hebben grote en vele locaties. Een voorbeeld hiervan is Beijing, China. China zelf is natuurlijk al een erg groot land, en zo is dus ook deze stad enorm. In 2008 hebben hier de olympische spelen plaatsgevonden en de grote ruimtes die hier extra voor zijn gebouwd, zijn nu omgebouwd tot een groot congrescentrum. Op deze manier heeft Beijing er een enorme nieuwe locatie bijgekregen, en ook nog met een mooie geschiedenis.

Een andere congreslocatie bevindt zich in Berlijn. Berlijn ligt bijna om de hoek voor ons, dus mocht er een mooi congres plaatsvinden, ga er dan zeker heen! Berlijn heeft congreslocaties die tot wel 10.000 man kunnen faciliteren. Deze locaties hebben natuurlijk een gigantisch gebouw, dus vlakbij deze locaties zijn veel hotels gelegen.

De congreslocatie in Nederland

Nu we een paar voorbeelden hebben gehad van congreslocaties in de wereld, is het tijd om een kijkje te nemen in Nederland. Nederland is een land dat in de top tien ter wereld staat als het gaat om het aantal gehoste congressen per jaar. Nederland is een erg klein landje, maar heeft een ideale ligging om internationale zaken te doen. Daar maken dan ook veel bedrijven gebruik van.

Een grote congreslocatie in Nederland is de Broodfabriek. Zoals de naam al verklapt, is dit vroeger een fabriek geweest voor brood. Deze fabriek is volledig gerenoveerd en ingericht tot een congreslocatie. Het heeft veel multifunctionele ruimtes zodat er van alles plaats kan vinden. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Een tweede grote congreslocatie is Ahoy Rotterdam. Waarschijnlijk heb je al wel vaker van deze congreslocatie gehoord. Misschien niet zo zeer voor een congres, maar wel voor andere activiteiten. En dat maakt deze locatie zo uniek, het is inzetbaar voor allerlei soorten activiteiten, waaronder congressen. Doordat het zo bekend is, is het uitstekend te bereiken met eigen vervoer of met openbaar vervoer.