22 juli 2024

De voordelen van zakelijk bankieren

Heb je een eigen bedrijf, ben je ZZP’er/freelancer? Dan is het verstandig om een zakelijke bankrekening te hebben. Een zakelijke rekening brengt allerlei voordelen met zich mee, waardoor het ondernemen een stukje makkelijker wordt. In deze blog geven we een aantal voordelen van een zakelijke rekening.

Administratie op orde

Een zakelijke bankrekening openen kan gemakkelijk online. Je kan kiezen tussen verschillende aanbieders met ieder zijn eigen voordelen. Een algemeen voordeel van een zakelijke bankrekening is dat je zakelijk en privé gescheiden kan houden. Dit zorgt ervoor dat je alle bankafschrijvingen gescheiden houdt, waardoor je niet je boodschappen en je facturen door elkaar hebt staan.

Met een zakelijk rekening is het uiteindelijk ook makkelijker en overzichtelijker om je boekhouding op orde te hebben.

Boekhouding uitbesteden

Wanneer je jouw boekhouding uitbesteedt (wat veel ondernemers doen) dan vragen deze meeste boekhouders om een zakelijke rekening te openen. Dit is voor de boekhouder van belang om overzicht te behouden en niet alle privé boekingen te zien van jou als ondernemer. De boekhouder vraagt dit ook zodat jij te allen tijde overzichtelijk een inkijk kan geven aan de belastingdienst m.b.t. jouw zakelijk boekingen. Wanneer je dit niet inzichtelijk hebt, of je boekhouder kan dit niet inzichtelijk maken vanwege alleen een privérekening dan kan dit uiteindelijk veel geld kosten. 

Tijd besparend

Een zakelijke rekening bespaart je ook veel tijd. Met een zakelijke rekening kan je gemakkelijk al je zakelijke bonnetjes terugvinden die je uiteindelijk op orde moet hebben voor de belastingdienst. Daarnaast kan je bij de meeste zakelijke rekeningen ook gemakkelijk bonnetjes en afschrijvingen aan elkaar koppelen. Hiermee bespaar je een hoop tijd en die tijd kan je vervolgens weer in andere zaken stoppen.

Professioneel ondernemen

Het oogt als onderneming een stuk professioneler wanneer je een bedrijfsrekening hebt. Jouw zakelijke rekening is namelijk gekoppeld aan jouw bedrijfsnaam. Door deze koppeling ziet men dat ze de juiste bankrekening ingevoerd hebben wanneer ze geld overboeken. Bij de meeste zakelijke bankrekeningen is het namelijk zo dat het rekeningnummer automatisch aan een (bedrijfs)naam wordt gekoppeld.

Meer dan alleen bankieren

Bij veel zakelijke rekeningen krijg je meer dan alleen zakelijk bankieren. Zakelijke bankrekeningen brengen vaak veel extra’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan trainingen of workshops over ondernemen of extra spaarrekeningen die je kan toevoegen om zo makkelijk geld opzij te zetten. Daarnaast kan je gebruik maken van betaalverzoekjes, bonnetjes inscannen en nog veel meer van dit soort kleine tools die bij veel zakelijke rekeningen inbegrepen zitten.

Hopelijk doe je je voordeel met de tips in deze blog en weet je in het vervolg precies hoe je een zakelijke bankrekening openen kunt. Ook heb je van alles gelezen over de voordelen van zakelijk bankieren en weet je precies wat je hier aan hebt!