26 mei 2024

De weg van mijn onderneming

Het runnen van een eigen bedrijf voelt als een achtbaan. Het heeft pieken en dalen maar ik heb tot nu nergens spijt van gehad. Aan het begin twijfelde ik best vaak over bepaalde stappen die ik ging zetten. Het is belangrijk om te weten dat je moet durven om de stappen te zetten. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd van mijn onderneming. In dit artikel ga ik je alles vetellen over mijn ervaringen. 

Het begin 

Voordat ik met mijn onderneming begon had ik een standaard kantoorbaan van 9 tot 5. Ik werd geïnspireerd door een lezing die ik heb gevolgd met ondernemen voor beginners. Na deze lezing besloot ik om ook iets voor mij zelf te ondernemen. Ik heb altijd al passie gehad met eten en drinken. Ik wou daarom ook iets te doen in deze richting. Ik heb ervoor gekozen om een roodtruck over te nemen. Aan het begin was er nog veel te regelen. Gelukkig heb ik hulp gehad van een advocaat bedrijfsovername. Dankzij het professionele hulp ging alles veel soepeler. 

De groei 

Natuurlijk begon mijn onderneming niet in een keer goed. Na jaren hard werken hebben we met heel het team wat resultaat neergezet. We begonnen zo goed te gaan dat we zelfs besloten om met een andere partij te fuseren. Dit heeft geleid tot nog meer omzet. Als je van plan bent om te fuseren is het belangrijk om juridisch advies fusie te vragen. 

De ultieme tip 

Eigenlijk bestaat er geen ultieme tip om een succesvolle onderneming te hebben. Het belangrijkste is om hard te werken en je moet tevreden zijn met wat je hebt. Verder is het team om je heen heel belangrijk. Investeer hier dus goed in!