Een mooie bedrukking op textiel aanbrengen? Met behulp van flexfolie kan het!
Wanneer je een mooie en originele bedrukking wenst aan te brengen op een stuk textiel, dan heb je verschillende mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Een van de meest logische opties is om dit te doen met behulp van een snijplotter en/of een transferpers. Zeker als je hierbij gebruik maakt van flexfolie werkt dit erg goed. Hieronder lees je eerst welke twee typen flexfolie te onderscheiden zijn. Vervolgens gaan we in op de voordelen die dit materiaal biedt.
Welke twee hoofdcategorieën flexfolie bestaan er?
Als we het hebben over flexfolie, dan is het handig om te weten dat er in feite twee hoofdsoorten bestaan, te weten:
- Snijdbare flexfolie. Deze folie is uitgerust met patronen en/of kleuren. Daarom kun je dit meteen in een snijplotter verder verwerken door het uit te snijden.
- Printbare flexfolie. Deze folie zul je zelf moeten voorzien van een bedrukking. Dit kan weliswaar meer werk zijn, het resultaat is er dan ook naar. Je kunt hier hoe dan ook meer kanten mee op, zodat je ook dichter bij het ultieme resultaat kunt komen. Na het printen moet er dan natuurlijk nog wel gesneden worden. Voordat je het op textiel kunt drukken moet op deze folie nog backing worden aangebracht.
De voordelen van flexfolie op een rijtje
In vergelijking met andere soorten folie heeft flexfolie de volgende pluspunten te bieden:
- De kosten van flexfolie zijn laag. Je hoeft bovendien weinig opstartkosten te maken. Het materiaal dat je ervoor in huis moet halen is namelijk niet al te duur. Per bedrukking of transfer zijn de kosten vervolgens ook al erg laag.
- Met deze soort folie kun je snel resultaten boeken.
- Het is een erg elastisch materiaal. Ideaal dus voor de textieldruk!
- Met flexfolie is het mogelijk om speciale effecten te realiseren. Hoe dunner de folie is, hoe fraaier deze effecten kunnen zijn.