18 april 2024

Een tuin op vijf hoog door kunstgras

kunstgras

Ik vind het wonen in een flatgebouw heerlijk. Ik woon op de vijfde verdieping, waardoor ik een prachtig uitzicht heb vanaf mijn balkon. Ik kan mijlenver kijken en dat doe ik dan ook graag. Het enige wat ik echt mis aan mijn woning, is een tuin. Met jaloezie kan ik kijken naar de rijtjeshuizen en hun prachtige, groene tuinen. Ik probeer zo veel mogelijk van mijn balkon een tuin te maken door planten en bloemen neer te zetten, maar toch ontbreekt er nog een belangrijk element: gras. Jarenlang was ik ervan overtuigd dat dit iets was wat ik moest accepteren. Toen realiseerde ik me dat er een alternatief was: het beste kunstgras. Zo zou ik niet naar de tegels van mijn balkon te hoeven kijken! Maar kan je zo maar kunstgras op een balkon leggen?

kunstgras

Welke kunstgrasmat past bij mij?

Het antwoord is ja. Kunstgras is ideaal omdat het op veel verschillende soorten materialen gelegd kan worden. Fantastisch! Meteen begon ik met uitzoeken welk type kunstgras ik dan op mijn balkon wilde hebben, want er zijn veel verschillende soorten. Er is zelfs gekleurd kunstgras! Zelf wilde ik mijn grasmat zo realistisch mogelijk hebben, zodat het niet alleen veel op echt gras lijkt, maar zodat het ook de zachtheid van echt gras heeft. Dan kan ik in de zomer heerlijk op mijn balkonnetje zitten met mijn blote voeten in het gras. Mijn kunstgrasmat wordt binnenkort gelegd. Ik kan niet wachten! De klus schijnt zo geklaard te zijn, dus voor ik het weet is mijn balkon omgetoverd tot een prachtig tuintje op vijf hoog!