19 juni 2024

Het beste hypotheekadvies voor jou

financiele-meesters-logo

Het beste hypotheekadvies krijg je bij Financiële Meesters. Ze voorzien graag iedereen van een passende hypotheek die bij hun persoonlijke situatie past. Dit gebeurd bij een bank naar keuze met de laagste rente garantie. Het hypotheekadvies krijg je van een financiële meester die veel verstand heeft van hypotheken. Ze helpen jou door moeilijke zaken makkelijker te maken. Iedereen verdient een duidelijk en eerlijk advies. Het maakt niet uit of je je eerste huis koopt, wilt verhuizen of  een andere hypotheek wilt. Iedereen wordt voorzien van een passend advies. Van starters tot gezinnen en van jonge ondernemers tot directeuren.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand. Dit kan een huis of bedrijfspand zijn. Wanneer je een huis wilt kopen kan je dit vaak niet betalen, daarom leen je geld van een bank en financier je zo jouw woning. Het geld wat je leent betaal je altijd weer terug. Dit gaat via de hypotheekvorm die je kiest. Verschillende hypotheekvormen zijn: Annuiteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek, bankspaarhypotheek, levenhypotheek, beleggingshypotheek, krediethypotheek en de hybride hypotheek. Ook betaal je over de hypotheek rente. De partij ( persoon of bedrijf ) die de lening aangaat heet de hypotheekgever. De partij die de lening versterkt is de hypotheeknemer.

Waar bestaat een hypotheek uit

Een hypotheek bestaat meestal uit 3 onderdelen:

1.       Lening

2.       Aflossing

3.       Verzekering

De lening is het bedrag wat je leent bij de bank, hierover ga je rente betalen: hypotheekrente. Je betaalt deze rente totdat je alles hebt terugbetaald, dit duurt vaak 30 jaar. De aflossing is de terugbetaling van de lening. Er zijn verschillende vormen om dit te doen, dit zijn de hypotheekvormen. Als laatste sluit je een verzekering af, hierbij kun je er uit 2 kiezen:

  • Levensverzekering
  • Woonlastenverzekering

De levensverzekering geeft een uitkering na overlijden. Met de woonlastenverzekering kun je het risico van arbeidsongeschiktheid en/of werkeloosheid verzekeren.