18 april 2024

Je kantoor een kleine makeover geven

Interieur 10

Mensen zijn snel toe aan nieuwe dingen. Zo is het ook ontzettend leuk om de inrichting van je huis aan te passen en zo je huis weer nieuwe energie in te blazen. Dit kan niet alleen thuis voorkomen, maar ook op kantoor. Toch hangt er een aardig prijskaartje aan een nieuw kantoor. Wel zijn er heel wat mogelijkheden om toch jouw kantoor een hele vernieuwende indruk te geven, zonder dat het heel veel tijd, moeite en geld zal kosten. In deze tekst zal ik een aantal van deze tips voorleggen en misschien wordt jij volledig geïnspireerd om het kantoor weer aan te pakken.

Kleine verandering, grote invloed   

Om het idee van een nieuw kantoor te realiseren kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan met kunstwerken. Zoek een groot pronkstuk waar je ogen eigenlijk meteen opvallen als je de ruimte binnenloopt. Dit kan een werkplek een stuk interessanter en zelfs ruimer laten lijken. Iets anders om op te hangen zijn spiegels, dit kan elke ruimte opener laten aanvoelen en zo ook de illusie van een grotere ruimte creëren. Om de ruimtes meer kleur te geven, zonder dit te overdrijven, kan je één muur met een felle accentkleur bedekken. Ook bloemen kunnen dit beetje extra kleur bieden.

Wat zijn andere mogelijkheden? 

Om het toch wat groter aan te pakken, kan je onder andere de vloer vervangen. Niet alleen zijn alle vlekken die er over de jaren op zijn gekomen opeens weg, het kan je kantoor een compleet nieuwe look geven. Een andere manier is om de layout te vervangen, dit kan je doen met al het meubilair wat in het huidige kantoor al aanwezig is. Zo heb je geen budget nodig, alleen wat spierballen en inspiratie voor de nieuwe layout. Alles overziend kan je zelfs zonder budget je kantoor een nieuwe look geven, probeer anders eerst een grote schoonmaak en zie hoeveel dit al wel niet kan doen.