22 juli 2024

Korte gids voor het kiezen van een lamellen overkapping

Op een warme dag brengt iedereen graag tijd door met familie of vrienden op het terras. Maar wat als de zon te heet is om buitenactiviteiten op uw achterdek te doen? Het installeren van het lamellen overkapping op uw pergola is de beste beslissing. Er zijn veel keuzes beschikbaar als u op zoek bent naar een overkapping voor een patio in de achtertuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor luifels of een massief houten dak. Als u echter op zoek bent naar een veelzijdig dak, is het gebruik van het lamellendak de beste beslissing. Dit type dak is niet alleen mooi maar ook functioneel. De lamellen zijn te bedienen zodat je ze gemakkelijk kunt openen of sluiten.

Wat is een lamellendak?

Een overkapping met lamellen is een modern systeem om de pergola, het terras, de tuin of het zwembad te bedekken. Dit dak is gemaakt van lamellen die geopend en gesloten kunnen worden. Met deze aanpassing kan het lamellendak u schaduw geven tijdens zonnige middagen. Je kunt de lamellen ook sluiten om jezelf tegen de regen te beschermen. Bovendien kan het lamellendak de wind die het huis in waait verminderen. De lamellen kunnen onder verschillende hoeken worden bediend. Zo pas je de hoeveelheid zonlicht aan. Het dak kan ook worden gesloten om een ​​solide dekafdekking te creëren. Dan kan het de patio beschermen tegen nat worden door regen.

De functie van een lamellendak

Zoals hierboven vermeld, is een lamellendak veelzijdig inzetbaar. Het kan verschillende functies bieden. Door het lamellendak in uw terras te gebruiken, kunt u bij elk weer genieten van de achtertuin. Uw terras zal comfortabel zijn op een zonnige dag of in het regenseizoen. Dit type dak kan voor schaduw zorgen. Zelfs als de zon erg heet is, kun je nog steeds wat activiteiten doen in je achtertuin. Je hoeft alleen maar de lamellen te sluiten of de hoek in een andere richting dan het zonlicht af te stellen. Daarnaast beschermt het ook je huid en ogen tegen UV-stralen.