22 juli 2024

Verhoog de verkoopwaarde van uw onderneming met uw website

Tegenwoordig is het dermate belangrijk om online goed zichtbaar te zijn, dat een website die veel potentiële klanten bereikt een substantiële verhoging van de verkoopwaarde kan betekenen als je besluit om jouw onderneming te verkopen. Maar ja, hoe zorg je ervoor dat je website veel potentiële klanten bereikt?

Bijvoorbeeld met een marketingbureau zoals Result Internetmarketing. Zoals de naam al doet vermoeden, focust dit bedrijf zich op het behalen van online resultaat. Door de ervaring en de middelen waarover het bedrijf beschikt, maakt dit marketingbureau zijn naam waar. Om je een idee te geven van de aanpak van het bedrijf en of dat bij je past, leggen we in het kort hun werkwijze uit.

Stap 1 Intake

Allereerst wordt er gekeken naar de wensen van de ondernemer: wanneer is hij tevreden en daartegenover: welk resultaat is reëel? Vervolgens wordt vastgesteld wie de doelgroep is die de website moet gaan bezoeken en hoe ervoor kan worden gezorgd dat die bezoekers er ook daadwerkelijk gaan komen.

Stap 2: Uitvoering

Nadat de doelen en doelgroep zijn bepaald wordt er een plan van aanpak opgesteld: welke content moet er worden gemaakt, hoe wordt die content gepromoot en welke middelen worden daarbij ingezet (social media, persberichten, blogs etc.).

Stap 3: Meten en bijsturen

Gedurende de uitvoering van het project, wordt er maandelijks in de statistieken gekeken of de gestelde doelen worden behaald en/of er bijsturing nodig is. Ook ontvang je periodiek een rapportage, zodat je de voortgang op de voet kunt volgen. Zo werk je stap voor stap toe naar een succesvolle website die bij een toekomstige verkoop van jouw bedrijf de verkoopwaarde zal verhogen. Ben je nieuwsgierig geworden over Result Internetmarketing? Kijk dan eens op de website van dit online marketingbureau of lees meer over dit bedrijf in dit gastblog.

Wil je meer tips voor als je besluit om jouw bedrijf te verkopen? Dan is dit artikel ook de moeite waard om te lezen: https://www.mkbservicedesk.nl/46/waar-begin-als-mijn-bedrijf-verkopen.htm.