19 juni 2024

Verschillende systemen

AGV 5

Een agv systeem is een systeem, dat veel bedrijven helpt om veel slimmer, makkelijker en efficiënter te laten werken. Veel machines worden eigenlijk nog begeleid door mensen, maar door de technologische ontwikkeling, dat steeds voort blijft zetten, worden de machines steeds zelfstandiger en flexibeler om mee te werken. Dit zorgt ervoor dat bedrijven minder kosten hebben en veel sneller hun producten kunnen laten produceren. Maar om een machine optimaal te laten werken, zijn er systemen nodig om dit mogelijk te maken, zodat bedrijven er hun voordeel uit kunnen halen.

De software

Een agv systeem bestaat uit een software, navigatie en komt voor in verschillende soorten. Ten eerste zijn er heel wat software om te gebruiken. De verschillende software zijn, de fleet management software, hierbij wordt de machine aangestuurd en beheerd. Deze software zorgt ervoor dat de machine goed kan functioneren in een magazijn of een productieomgeving. Dan is er ook nog de navigatiemethode, waarbij de correcte software wordt toegepast. Deze software zal ervoor zorgen dat de instellingen makkelijk en efficiënt te onderhouden en installeren zijn. De navigatie zorgt ervoor, dat de machine vrij kan bewegen door het gebouw, waar het aan het werk moet gaan, zonder menselijke begeleiding. Verder is er de mapping software. Hiermee worden de voertuigen geconfigureerd en de omgeving in kaart gebracht. Ook worden er routes mee gecreëerd.

Het energiebeheer

Voordat een agv machine aan het werk kan, moet het wel worden aangevoerd door energie. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. Dit kan gedaan worden met de battery swap, waarbij je de batterij handmatig moet verwisselen of met een manual battery charging, waarbij je de batterij kan opladen. Daarnaast is er ook nog de opportunity charging. Deze laadoptie is zowel handmatig als automatisch toepasbaar. Het voordeel hiervan is, dat je de batterij voor een deel kort kan opladen, zodat de machine uiteindelijk toch 24/7 kan worden ingezet. Als laatst is er nog de automatic charging. Hierbij kan de machine zichzelf automatisch opladen. De machine krijgt een bericht wanneer de accu leeg raakt, zodat het naar het laadstation kan rijden en zichzelf kan opladen.