25 juni 2024

Waarom een training team management volgen?

Veel medewerkers hebben de kans om binnen een organisatie door te groeien naar het middenkader of zelfs door te stromen naar het hoger management. Terwijl ze daar geen opleiding voor hebben gevolgd. Een goede manager weet hoe hij zich binnen de hiërarchie van een bedrijf moet bewegen en hij weet precies wat er in zijn team afspeelt. Een training team management volgen zorgt ervoor hoe je met nieuwe verantwoordelijkheden als MT-lid omgaat en hoe je het beste het team coacht en motiveert. In dit blog vertellen we meer over deze training.

Het is de toon die de muziek maakt

Veel managers en leidinggevenden hebben de competenties om leiding te geven en om een resultaat te behalen. Afzonderlijk of met het complete team. De leiderschapsstijl speelt hier een belangrijke rol. Ben jij een echte peoplemanager of ben jij iemand die het resultaat boven het personeel stelt? Hier spreken we niet over goed of fout, maar je kunt jezelf wel afvragen of bijvoorbeeld het investeren en het luisteren naar je teamleden een beter resultaat gaat opleveren. Medewerkers die niet gemotiveerd zijn en niet worden gecoacht kunnen juist die ene zwakke schakel zijn die het eindresultaat beïnvloedt. Een training team management volgen zorgt ervoor dat je leert te balanceren en hoe je medewerkers coacht en motiveert.

Een training team management volgen, wat leer je?

Een training team management volgen zorgt ervoor dat je enerzijds je huidige competenties toetst en anderzijds nieuwe competenties leert. Als jij normaliter weinig of geen aandacht schenkt aan het welzijn van je teamleden, leert deze training je om hier meer tijd voor vrij te maken. Als je weet wat er bij medewerkers speelt kun je hier ook veel beter op anticiperen of taken beter verdelen. Door bijvoorbeeld iemand met stressklachten tijdelijk meer te ontzien en iemand die floreert zwaarder te belasten. Vervolgens leer je ook hoe je dergelijke uitdagingen binnen het MT bespreekt.

Kunnen vertalen naar het MT

Binnen het MT zijn meerdere managers. In de basis afdelingsmanagers en een directielid of directeur die gezamenlijk de stip op de horizon zetten en daar gezamenlijk naartoe werken. Voor de manager is het belangrijk om deze strategische beslissingen te vertalen naar het team. Anderzijds is het belangrijk dat je de uitdagingen binnen jouw team bespreekbaar maakt en de informatie met het MT deelt. Maar welke informatie is relevant en hoe maak je moeilijke onderwerpen bespreekbaar? Een training team management volgen helpt je te filteren en je communicatie skills te verbeteren. 

BewegingVeroorzakers – Hét station voor professionele training & coaching

De gouden tip voor een training team management volgen

Een training team management volgen is geschikt om jezelf te verdiepen in jouw management skills en om meer te weten te komen over waar je als aankomend manager mee te maken krijgt. Je beweegt je vaak als spil binnen een organisatie en je hebt met vrijwel iedere afdeling te maken. Hoe manage je dat terwijl je ook veel tijd en energie moet steken in je eigen team en de daarbij horende resultaten. Het staat buiten kijf dat je de tijd moet nemen om deze training te volgen, want door deze training goed af te ronden kun jij ongetwijfeld efficiencyslagen maken.