19 juni 2024

Waarom je vastgoed totaal onderhoud beter kunt uitbesteden

Vastgoed totaal onderhoud

Het draaiende houden van een pand is echt ingewikkeld. Als je investeert in vastgoed ben je absoluut goed bezig maar er wordt veel te weinig bij gezegd wat er nog meer allemaal bij komt kijken. Je kunt niet zomaar achterover gaan zitten, je moet vastgoed totaal onderhoud plegen op je pand want anders gaat het dalen in waarde. Bij onderhoud van een bedrijfspand kun je denken aan:

Vastgoed totaal onderhoud
  • sanitaire voorzieningen onderhouden
  • schoonmaak
  • IT en internetverbindingen
  • onderhoud aan de structuur van het pand
  • verbouwingen regelen en overzien
  • contact met leveranciers

Waarom dit zelf doen?

Vind je de lijst lang? Het is nog niet eens de helft van alles wat er moet gebeuren als jij je vastgoed verhuurt. Waarschijnlijk verhuur je het als kantoor en dan heb je nog meer verplichtingen dan wanneer je het verhuurt als woonruimte. Dus waarom zou je dat allemaal zelf gaan doen? Je kunt vastgoed onderhoud namelijk ook gewoon uitbesteden. Daarin zijn er een aantal opties.

Iemand op de loonlijst

Vastgoed totaal onderhoud

Je kunt iemand inhuren en op de loonlijst zetten bij jezelf. Deze persoon regelt dan alles voor je. Het voordeel is dat je maar contact hebt met een enkel persoon. Nadeel is natuurlijk dat je iemand vast in dienst hebt en dat je dus geen vervanger hebt bij ziekte en alle druk op een enkel persoon komt.

Een bedrijf inschakelen

Een betere optie voor velen is om een bedrijf in te schakelen die zich specialiseren in facilitair management. Zij hebben veel kennis van zaken en zijn bovendien altijd bereikbaar.