22 juli 2024

Wanneer stap je als werkgever over op een time registration systeem?

Wanneer je als bedrijf groeit, is de kans vrij groot dat je op een gegeven moment niet meer ontkomt aan het integreren van een time registration systeem. Waar dit bij veel werknemers vaak nogal een ding kan zijn, biedt het voor zowel werknemer als werkgever enorm veel voordelen. Het is daarom dus ook van belang dat je dit op de juiste manier aanpakt en ook binnen het bedrijf op correcte wijze communiceert. Je kunt je immers wel voorstellen dat het wat vreemd overkomt op het moment dat je als werknemer ineens te horen krijgt dat je iedere ochtend voordat je begint met werken eerst moet inklokken. Om vervelende situaties te voorkomen en om te zorgen voor begrip vanuit je werknemers, is het belangrijk dit correct aan te vliegen. Maar wat is nu eigenlijk het moment dat je overstapt naar een dergelijk systeem?

Zorg voor de juiste communicatie

Voordat we verdergaan met het punt waarop je kunt overstappen, is het eerst goed om te kijken hoe je dit het beste binnen je bedrijf kenbaar kunt maken. Het is namelijk voor veel werknemers vaak een gevoel van het niet vertrouwen of het willen kunnen monitoren van de werktijden. Toch is dit voor een werkgever in de meeste gevallen helemaal niet zo. Het biedt namelijk tal van voordelen. Niet alleen voor de werkgever, maar ook voor de werknemer. En dat laatste is nu juist waarom het zo belangrijk is dat je het op de juiste manier brengt. Dit kun je zelf doen, maar het inschakelen van een communicatie expert is hierin zeker niet onverstandig.

Het punt van overstappen

Een succesvol bedrijf zal logischerwijs steeds meer personeel in dienst krijgen. Personeel dat uren maakt, vrije dagen wil opnemen en ook salaris moet krijgen iedere maand. Nu is dit vaak voor een paar werknemers prima zelf te doen. Maar worden het er steeds meer, dan kom je op een punt dat het je als ondernemer simpelweg teveel tijd gaat kosten. Tijd die kostbaar is en die je liever besteed aan het verder doen laten groeien van je onderneming. Om er dan voor te zorgen dat je een stuk minder tijd kwijt bent aan je urenadministratie, is een time registration systeem de perfecte manier. Dit neemt namelijk voor het grootste deel de werkzaamheden bij je uit handen. Zo kun je niet alleen de gewerkte uren hierin in bij houden, maar ook vakantie en andere verlofaanvragen monitoren. Het is dus even afhankelijk van je eigen tijd, in hoeverre je het gevoel hebt dat het nog prima te managen is op deze manier.

Laat je goed informeren

Heb je besloten te kiezen voor een tijdsregistratiesysteem, dan is de volgende stap natuurlijk uitkiezen van een geschikte partij. Omdat je niet direct alle functionaliteiten nodig hebt, is het aan te raden om te kiezen voor een maatwerkpakket van EasySecure. Op deze manier kan er exact in kaart worden gebracht wat je en ook niet nodig hebt. Dit scheelt je namelijk niet alleen een hele hoop tijd, maar ook geld.