26 mei 2024

Wat is er nieuw in Magento 2?

Sinds het einde van 2015 is Magento volledig vernieuwd. Magento 2 is uitgekomen. Wat is er nieuw? In dit artikel worden de belangrijkste veranderingen die in Magento 2 zijn doorgevoerd besproken.

Magento 2 ziet er anders uit

Het back-end gedeelte van Magento 2 ziet er opmerkelijk anders uit dan in voorgaande versies. Het ontwerp is overzichtelijker en intuïtiever te bedienen. Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe back-end is dat deze ook gemakkelijker te gebruiken is op mobiele apparaten. Met Magento 2 kunnen beheerders van een webwinkel hun website dus makkelijker up-to-date houden.

Veranderingen onder de motorkap

De nieuwe versie van Magento biedt ook andere belangrijke veranderingen die minder goed zichtbaar zijn voor een leek. De belangrijkste verandering is dat de infrastructuur compleet is aangepast. Magento 2 maakt het mogelijk om bijvoorbeeld PHP7 te activeren, Varnish Cache te implementeren en biedt tal van andere mogelijkheden om de webwinkel sneller te maken. Deze verbeteringen hebben twee effecten. In de eerste plaats kan de conversie worgen vergroot en in de tweede plaats zorgt dit ervoor dat de reputatie van de webwinkel bij zoekmachines verbetert.

Magento 2: meer gericht op responsive websites

Magento 2 is ook beter geschikt voor responsive websites. Magento twee is ontworpen vanuit een mobile first gedachte. Dit zorgt ervoor dat het nog makkelijker wordt om

thema’s te ontwerpen die op nog meer schermen goed zichtbaar zijn. Daarnaast worden mobiele websites ook sneller geladen. Dit komt de conversie weer ten goede.