18 april 2024

Wat kan incassobureau Rotterdam voor me betekenen?

Heb je nooit eerder gewerkt met een incassobureau Rotterdam en overweeg je om een incassobureau in te schakelen? In dit artikel vertellen we je wat een professioneel bureau allemaal voor je kan doen. Dat is vaak veel meer dan het sturen van boze brieven naar te laat betalende klanten. Met een bureau kun je samenwerken op veel meer vlakken. Je kunt het zien als een verlengstuk van je afdeling financiële administratie die een deel van het debiteurenbeheer van je overneemt en je helpt om klanten op tijd te laten betalen en het aantal wanbetalers terug te dringen. Als je de stap eenmaal gezet hebt wil je niet meer anders en denk je: “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”

Nooit meer gedoe met wanbetalers

Met het inschakelen van een professioneel incassobureau Rotterdam breng je het aantal wanbetalers snel terug en hoef je zelf niet meer achter de klanten aan die hun openstaande facturen niet betalen. Dat scheelt een hoop frustratie en gedoe. Daarbij kan het je helpen om de relatie met je klant zo goed mogelijk en ieder geval zuiver te houden. Je hoeft dan niet meer met je klant te kissebissen over de betaling. Dat doet het bureau voor je en dat werkt over het algemeen nog veel beter ook.

Versturen laatste aanmaning incassobureau Rotterdam

Je kunt een incassobureau Rotterdam inschakelen als de maat vol is en je echt niet meer weet wat je moet doen om een factuur te betalen. Meestal zijn dan inmiddels de emoties hoog opgelopen en heeft het een hoop tijd en frustratie gekost. Je kunt dat voorkomen door een incassobureau in een eerder stadium in te schakelen. Dan wacht je niet tot je echt ten einde raad bent, maar laat je de laatste aanmaning al door het bureau sturen. Dat doet vaak wonderen bij klanten en maakt dat er meteen betalingen binnenstromen. Wanneer er een laatste aanmaning wordt gestuurd bepaal je zelf en daar kan het bureau je ook in adviseren.

Gerechtelijke procedure

Als ook na een incassoprocedure een betaling uitblijft kunnen er stevige stappen nodig zijn zoals een rechterlijke procedure om je geld te krijgen. Dat is een hele stap en ook daarin kan  incassobureau Rotterdam je ondersteunen. Het incassobureau kan de procedure voor je in gang zetten, begeleiden en opvolgen, door het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Zij weten precies wat ze moeten doen om het beste resultaat te bewerkstelligen en jij kunt gewoon lekker met je bedrijf bezig zijn.

Overname debiteurenbeheer incassobureau Rotterdam

Is het hele debiteurenbeheer van je organisatie je een doorn in het oog? Spelen je medewerkers kop of munt om te bepalen wie dit keer de wanbetalers moet bellen omdat niemand dat een fijn klusje vindt? Laat dan incassobureau Rotterdam je hele debiteurenbeheer van je overnemen. Het enige dat je dan nog zelf doet is het sturen van de facturen en de rest doet het incasso bureau voor je. Vanaf de eerste herinnering neemt het incassobureau het van je over tot aan een eventuele tussenkomst van een rechter en een deurwaarder.