26 mei 2024

Zoekmachine vriendelijke webshop

Zoekmachine vriendelijke webshop

Website & webshop

Ik heb een prachtige website laten maken en wil ook mijn producten online gaan aanbieden in een webshop. Want er wordt zoveel thuis vanaf de bank gewinkeld, dat ik me niet wil beperken tot klanten die bij mij thuis komen kopen. Maar hoe zorg ik ervoor dat mijn website en webshop veel bezoekers trekken? Hoe maak ik een zoekmachine vriendelijke webshop? Ik heb een aantal dingen voor jou uitgezocht. In dit artikel ga ik hier op in.

Zoekmachine vriendelijke webshop

Succesvolle business

Je website en webshop kunnen er nog zo mooi uit zien, je product en prijs top, als bezoekers jou niet kunnen vinden gebeurt er niks. Een succesvolle online business bouw als jouw ideale klant jou kan vinden, leert kennen, aardig gaat vinden en gaat vertrouwen (know, like and trust). Natuurlijk moet jouw product of dienst ook precies passen bij wat jouw ideale klant zoekt of (onbewust) nodig heeft. Jouw ideale klant kan jou vinden als jij een zoekmachine vriendelijke webshop hebt. Als jouw klant gaat zoeken met een bepaalde vraag of trefwoord(en), moet jouw webshop zo hoog mogelijk in de volgorde van tonen van websites, de ranking, naar voren komen. Ervaring leert, dat de meeste mensen niet verder dan de eerste getoonde pagina met resultaten kijken. Maar wat kan jij bijvoorbeeld doen om hoger in deze resultaten getoond te worden? Houdt dan zoveel mogelijk rekening met de regels die zoekmachines gebruiken om de best passende, betrouwbare en kwalitatief goede website te tonen. Door onder andere:

  • Onderzoek te doen naar de zoekwoorden die jouw ideale klant gebruikt
  • Deze zoekwoorden te laten terugkomen in de (sub)titels, de content van jouw website en de mega-omschrijvingen
  • Deze zoekwoorden te gebruiken in omschrijvingen bij foto’s en video’s
  • Zowel interne links, maar ook externe links naar betrouwbare websites te gebruiken

Meer informatie en hulp?

Kijk naar de mogelijkheden van JG Webmarketing zodat ook jij een prachtige website en een zoekmachine vriendelijke webshop krijgt.