22 juli 2024

Zzp’er zijn heeft voor- en nadelen

boekhoudprogramma zzp

Bij het zijn van een zzp’er komen erg veel voordelen en nadelen kijken. Een nadeel aan het zijn van een zelfstandige zonder personeel is dat je erg veel dingen zelf zal moeten regelen. Een belangrijk onderdeel wat zelf bijgehouden zal moeten worden is de boekhouding. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de boekhouding makkelijker te maken. Het gebruik van een boekhoudprogramma ZZP kan de boekhouding al enorm veel makkelijker maken voor Zzp’ers. Een ander nadeel waar je als zzp’er tegen aan loopt is het probleem dat je niet verzekerd bent op het moment dat er ziekte of arbeidsongeschiktheid optreedt. Het is dus erg belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn.

Als zzp’er bepaal je zelf

Gelukkig zitten er ook erg veel voordelen aan het zijn van een zzp’er. Een groot voordeel aan het zijn van een zelfstandige zonder personeel is dat je eigen baas bent en dus ook zelf alles bepaald. Wanneer je een opdracht gaat uitvoeren bepaal je ten eerste zelf al op wat voor een moment je dit gaat doen en daarbij bepaal je ook volledig zelf hoe dit gedaan gaat worden. Een ander voordeel aan werken als zzp’er is dat je zelf de opdrachtgevers uit kan kiezen. Doordat je die mogelijkheid hebt, is het erg makkelijk om het werk afwisselend te laten zijn. Je moet wel kiezen voor een boekhoudprogramma.

Altijd leuk werk hebben

Een ander voordeel aan het zijn van een zzp’er is dat de inkomsten vaak hoger zullen zijn dan wanneer je in loondienst bent. De meeste zzp’ers krijgen namelijk vaak meer betaald per uur dan dat mensen in loondienst krijgen. Een laatste voordeel aan het zijn van een zelfstandige zonder personeel is dat je de mogelijkheid krijgt om te doen wat je echt heel erg leuk vindt. Dat je kan doen wat je echt heel erg leuk vindt heeft weer te maken met de mogelijkheid dat je zelf alle opdrachten uitkiest. Door het zelf uitkiezen van de opdrachten wordt het mogelijk om alleen nog maar de dingen te doen die je echt leuk vindt.