26 mei 2024

Alleen op pad

Ik werk al jaren als schrijver. Dit is vroeger op de middelbare school begonnen. Voor een geschiedenisopdracht moest de hele klas het dagboek van een monnik bijhouden. De monnik in kwestie, een fictief iemand, reisje van Engeland naar Rome toe op bedevaartstocht. Het dagboek moest deze reis en haar belangrijkste dagen beschrijven. Ik vond dit ongelofelijk leuk om te doen. Dit was dan ook de eerste, en laatste, keer dat ik voor iets op school een tien had gehaald. Mijn leraar dacht zelfs dat ik het ergens vandaag had gekopieerd. Ik had het gelukkig echt zelf verzonnen dus er kwam niks uit de plagiaat checker. Vanaf dit moment wist ik dat ik iets met dit talent wilde gaan doen. Naast mijn passie voor schrijven had ik nog een andere droom in mijn leven, de wereld verkennen. Ik wilde dit heel graag doen vanuit een camper of iets dat hier op leek. Dan kon ik verblijven waar ik wilde en vertrekken als ik er klaar mee was. Ook was ik dan niet afhankelijk van het zoeken naar een hotel. Van mijn opa en oma had ik veel geld geërfd. Ze waren helaas allebei in het zelfde jaar overleden. Met dit geld zou ik mijn eerste boek kunnen publiceren.

Reisbus

Maar ik had nog een doel bedacht voor het extra geld. Ik wilde een bus kopen en deze omtoveren tot een soort camper. In deze camper zou ik dan kunnen slapen, eten, relaxen maar ook kunnen schrijven. De bus die ik kocht was niet heel erg groot. Je zou het kunnen vergelijken met een soort busje voor surfers. De achterbak wilde ik vrijhouden voor mijn bagage. Hier vlak voor zat een klein eenpersoonsbed. Ik kon hier met mijn 2 meter eigenlijk alleen maar met een foetushouding in liggen.

Indeling

Voor het bed zat aan de linkerkant een keuken met twee pitjes. Hierboven, en ook onder mijn bed, zat opslagruimte. Onder het aanrechtgedeelte van de keuken zat een blad met een toetsenbord en een muis. Net naast de keuken hing een scherm aan een arm. Omdat ik weinig ruimte had voor een grote desktop en niet alleen op mijn laptop wilde vertrouwen ging ik over tot een thin client kopen. Deze paste met gemak onder mijn keukenblad. Op de grond legde ik tapijt zodat mijn voeten altijd warm en drogen waren. Omdat ik alleen reisde kon ik de passagiersstoel vervangen door een verlenging van de bank die tegenover de keuken stond. Ik was klaar om te vertrekken.