26 mei 2024

Hoe maak je van een open trap een dichte trap?

Er zullen heel wat mensen zijn die een open trap in hun huis hebben, dit is een trap waarbij je alleen de treden hebt en waar je met je been dus door de trap heen kan. Veel mensen kiezen voor dit soort trap, omdat dit het idee geeft dat er meer ruimte is en dat het huis wat meer ademt. Maar het kan ook juist heel goed zijn om je trap te laten dichtmaken, maar waarom zou je dit moeten doen en hoe doe je dit dan? Deze twee dingen zullen we hieronder gaan bespreken.

Waarom zou je je trap dicht moeten maken?

Je denkt misschien in eerste instantie, waar zou ik de trap in woonkamer dichtmaken? Je kunt dit doen door allerlei verschillende redenen. Een belangrijke reden voor mensen om hun trap dicht te laten maken, is omdat je dan meer een opslagruimte onder de trap kan maken. Zeker als je een niet al te groot huis hebt, is alle beetje extra opslagruimte mooi meegenomen. Ook kan het warmer worden in je huis als je een dichte trap hebt. Als laatste kan het ook nog eens een stukje veiliger zijn, zoals net verteld zou je namelijk letterlijk met je been door de trap heen kunnen vallen, om dit te voorkomen zul je dus je trap moeten dichtmaken. Als je trap dicht is, kun je ook trapverlichting led monteren.

Hoe maak je je open trap dicht?

Als je de trap dicht wilt hebben, dan zul je spatborden nodig hebben. Deze spatborden zul je vervolgens moeten monteren aan de traptreden om er voor te zorgen dat de trap dicht wordt. Hiervoor kun je het beste een professional bellen, zo weet je zeker dat de trap veilig wordt gemaakt en dat het jaren mee kan gaan.