26 mei 2024

Hoe kan je leren skiën nog voor je op skivakantie gaat?

Als je voor het eerst op wintersport vakantie gaat en je van plan bent om te gaan skiën, dan kan dat natuurlijk ontzettend spannend zijn. Als je gelijk voor de eerste keer op ski’s op de piste moet staan, dan kan dat misschien ook op een niet leuke manier spannend zijn. Het is meestal fijner om voorbereid op vakantie te kunnen, zodat je in ieder geval al de basis hebt en met een iets zelfverzekerder gevoel op de piste kan staan. Hieronder vertellen we je hoe je kan leren skiën nog voor je op skivakantie gaat.

Skilessen in Nederland, waarom?

Het is een goede optie om in Nederland eerst skilessen te nemen voordat je naar de skigebieden in Frankrijk zoals bij Les Portes du Soleil gaat. Zo kun je in een gecontroleerde omgeving het leren, en heb je niet allemaal mensen om je heen die wel al weten hoe het moet en zich irriteren aan jou die niet weet hoe het moet. Als je nog nooit op ski’s hebt gestaan kun je ook voor gevaarlijke situaties zorgen op de pistes. Om dit te voorkomen kun je dus het beste nog in Nederland skilessen nemen.

Hoe kies je de juiste skischool?

Kijk naar de instructeurs en of hun gekwalificeerd zijn, als ze weten waar ze het over hebben, kun je er vanuit gaan dat ze jou ook goed kunnen helpen met het leren van skiën. Kijk of je skilessen wilt nemen op privé basis of in groepen en kijk naar het lesprogramma, je wilt natuurlijk helemaal vanaf niks beginnen.

Wat kan je verwachten?

Bij de eerste skilessen zul je basistechnieken gaan leren en zul je weten wat je moet doen in bepaalde situaties om jezelf en anderen veilig te houden. Ook krijg je te weten wat voor uitrusting je allemaal nodig hebt.