26 mei 2024

BTL Bomendienst: BTL´s boomspecialisten

Het Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging is sinds 1962 een begrip in de groensector. Deze organisatie, met ruim 400 vakspecialisten werkzaam op 15 locaties in Nederland, is onderdeel van de Europese IDVERDE Groep vanaf eind 2018. Bij de afdeling BTL Bomendienst werken zeer gemotiveerde en gedreven boomspecialisten. Deze boomspecialisten zijn ervaren in het realiseren van bomenparken, in het begeleiden van projecten en het geven van advies. Boomspecialisten van BTL spelen snel en adequaat in op de wensen van klanten. Het doel is altijd om samen tot het gewenste eindresultaat te komen.

Voor kennisintensieve boomvraagstukken is BTL Bomendienst de specialist. Vraagstukken als specialistische verzorging maar ook advies op velerlei gebied als ziekten, aantastingen of beheer en beleid zijn haar terrein. De boomspecialisten werken hiertoe samen met wetenschappelijke onderzoeksinstituten. Ze maken gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen in hun vakgebied.

De expertises van BTL Bomendienst

Er wordt bij BTL Bomendienst vanuit 3 expertises gewerkt te weten:
Boomtechnisch advies

Specialistische boomverzorging

Boomziekten en -aantastingen

Onder Boomtechnisch advies valt Boombeheer- en beleidsplannen, Boomveiligheidscontrole, nader onderzoek en Taxaties (NVTB). Bij Specialistische boomverzorging moet je denken aan Toezicht aanleg en bescherming, Bomen Effect Analyses (BEA), Groeiplaats- en verplantbaarheidsonderzoek. Onder Boomziekten en –aantastingen vallen onder meer de Eikenspintkever, Essentaksterfte, Iepziekte, Luisbestrijding, Eikenprocessierups, Roetschorsziekte, Aziatische essenprachtkever en Kastanjebloedingsziekte.

Met andere woorden; voor elke vraag bieden de boomspecialisten van BTL Bomendienst een passend antwoord. Niet geheel onbelangrijk zijn ook de kernkwaliteiten van BTL: het bieden van een landelijke dekking, ruime ervaring in boomverzorging en –onderhoud inclusief specialistische kennis en een flexibele inzet.