GDPR

De GDPR regelgeving en hoe je hieraan kunt voldoen

GDPR staat voor General Data Protection Regulation. Voordat deze regelgeving gemaakt werd had Nederland de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Ieder Europees land had weer andere regels omtrent het beschermen van de gegevens van mensen. De EU heeft liever dat alle lidstaten ongeveer dezelfde richtlijnen aangehouden worden. Om deze reden is de GDPR gemaakt. Hierin staan de richtlijnen waar binnen elk land in de EU aan voldaan moet worden. Toch zijn er ook nog regels die een land zelf kan invullen, deze regels staan voor Nederlandse bedrijven in de AVG. Het is als bedrijf in Europa erg belangrijk om aan de regelgeving in de GDPR te voldoen. De boetes die je anders kunt krijgen zijn zeker geen kleine bedragen. Bij grote bedrijven kunnen de boetes miljoenen euro’s zijn.

Persoonsgegevens

Hoe wordt de GDPR nageleefd?

Het wordt door de Autoriteit Persoonsgegevens gecontroleerd of bedrijven ook echt aan de GDPR en AVG voldoen. Wanneer dit niet het geval is dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens een boete uitdelen. Om er zeker van te zijn dat jij volgens de regels werkt is het belangrijk om gegevens van klanten niet meer zomaar roekeloos op te slaan. Het moet altijd duidelijk zijn wat er precies opgeslagen wordt en waarvoor. Bovendien moet niet iedereen toegang hebben tot de persoonlijke gegevens van je klanten. Voor bedrijven blijft het lastig om te controleren of ze nou wel voldoen aan de GDPR.

Boete

Zo zorg je dat jouw bedrijf volgens de GDPR regelgeving werkt

Je kan zelf natuurlijk kijken hoe er binnen jouw bedrijf met de persoonsgegevens van klanten om wordt gegaan, maar het is misschien verstandiger om dit te laten controleren door een expert. Het beste kan je dit natuurlijk laten controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Seccure is bijvoorbeeld een van de ervaren bedrijven die een GDPR en AVG scan voor je kan uitvoeren.

Post Author: Tim Visser

Hallo, mijn naam is Tim Visser en ik heet je van harte welkom op mijn site. Met deze blog wil ik advies geven over verschillende bedrijven. Vooral bedrijven die zich bezig houden met het maken en onderhouden van websites, hebben mijn aandacht. De tips en trucs die ik hierdoor heb geleerd wil ik dan ook graag met iedereen delen. Mijn site is dan ook een bron van informatie over verschillende bedrijven. Regelmatig komen hier nieuwe blogs op, dus blijf op de hoogte!