19 juni 2024

Verschillende lockers op werk

Een probleem van de werkvloer is dat je spullen niet altijd even veilig zijn. Dit komt bijvoorbeeld doordat de beveiliging in de deuren niet heel sterk is of doordat er veel mensen in en uit het pand lopen. Niet elke werkplek heeft een locker met cijferslot, maar het is wel erg aan te raden voor elke werkomgeving om deze te installeren. Door het gebruik van lockers en kluisjes kun je extra bescherming en veiligheid voor je werknemers garanderen doordat zij nu hun spullen kwijt kunnen en extra veiligheid hebben. Door bijvoorbeeld een locker met cijferslot te gebruiken worden inbrekers afgeschrikt en creëer je meer veiligheid.

Voordelen van een locker met pincode

Lockers met een pincode hebben verschillende voordelen tegenover andere soorten lockers. Dit komt vooral neer op het feit dat je voor een locker met pincode geen extra spullen bij je hoeft te dragen, zoals een sleutel voor het slot die je zelfs op een goede dag wel degelijk kwijt kunt raken. Bij een locker met een pincode vul je zelf de code in en kun je die onthouden. Hierbij is het handig om niet iets duidelijks te kiezen zoals je geboortedatum, maar iets wat je ook echt kunt onthouden. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je hem altijd zelf openen met weinig gevaar dat anderen dit ook kunnen.

Nadelen van lockers met een pincode

Er zijn echter ook nadelen van lockers met een pincode. Dit komt onder andere neer op hoe de sloten van dergelijke lockers zijn gemaakt. Mensen met kwade bedoelingen of dieven hoeven namelijk niet de code van je lockerslot te weten om deze te kunnen kraken. Dit komt doordat de mechanismen van dit soort sloten zo gemaakt zijn dat je het kunt horen wanneer je een deel van het slot hebt gekraakt. Het slot gaat namelijk door bepaalde groeven die als het ware draaien wanneer je aan de cijfer opties draait. Wanneer je een juist cijfer invult, hoor je een soort klik van het slot, wat betekent dat de groef is geopend.