26 mei 2024

Hoe onderhoud je doosletters om ervoor te zorgen dat deze er langdurig goed uit blijven zien?

lichtreclame

Doosletters zijn een populaire manier om opvallend reclame te maken. Ze staan vaak prominent in de buurt van winkels, kantoren en openbare plaatsen. Maar om ervoor te zorgen dat de doosletters er langdurig goed uitzien, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dat moet doen.

Om te beginnen is het belangrijk om jouw doosletters schoon te maken. Gebruik hiervoor een lauw sopje van afwasmiddel en water. Bij voorkeur gebruik je hierbij een zachte borstel of spons om hardnekkig vuil te verwijderen. Gebruik geen schurende middelen, omdat deze de materialen waaruit de doosletters bestaan kunnen beschadigen.

Scharnieren en sluitingen invetten

Als je klaar bent met reinigen is het tijd om de plaatjes opnieuw in te vetten. Het is belangrijk dat alle bewegende onderdelen, zoals scharnieren en sluitingen, in go staat verkeren. Dit doe je met specifieke smeermiddelen die zijn ontwikkeld voor metaal.

Daarnaast is het belangrijk om de haakse lichtbak van de doosletters regelmatig te inspecteren. Controleer of de lampen nog goed branden en of er geen loszittende kabels zijn. Als je merkt dat een van de lampen defect is, moet je dit direct vervangen om ervoor te zorgen dat de doosletters altijd goed verlicht zijn.

Regelmatige inspecties uitvoeren

Als laatste raden we je aan om jaarlijkse inspecties uit te voeren. Tijdens zo’n inspectie controleer je of er geen schade is opgetreden en of alle onderdelen nog stevig vastzitten. Ook wordt het dan mogelijk om eventuele vervuiling te herkennen die in de loop van de tijd kan optreden.

Het is dus belangrijk om je doosletters regelmatig te onderhouden, om ervoor te zorgen dat deze er langdurig goed uitzien. Door regelmatig schoon te maken en inspecties uit te voeren, garandeer je een lange levensduur van je doosletters en haakse lichtbak. Bovendien blijft jouw reclame daardoor altijd opvallend en efficiënt. Met bovenstaande tips ben je in staat om je doosletters optimaal in stand te houden en deze er langdurig goed uit laten zien!